Csízi László

Csízi László  Biography

DOB

1989. október 9-én született Nyustyán, Szlovákiában. Egy szlovákiai kisvárosban, Tornalján végezte alapfokú zenei tanulmányait klasszikus zongora szakon. A dobolás ekkor még csak hobbi volt. 2005 őszétől következett a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, ahol egy év klasszikus zongorázás után, tanszakot váltva, jazzdob szakon folytatta tanulmányait. Első tanára Kacsenyák Gábor volt. 2007-től magánórákat vett Nesztor Ivántól is. 2008 júliusában a balatonfüredi jazzfesztiválon 1. helyezést ért el a Molnár Sándor Quintet tagjaként.

2009-ben,érettségi után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékére, ahol 2012-ben végzett. Tanárai Berdisz Tamás és Jeszenszky György voltak. Az egyetemi évek alatt felléphetett többek között László Attila zenekarával, Szakcsi Lakatos Bélával, a Budapest Jazz Orchestrával és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

2010-ben és 2011-ben a dél-koreai Keimyung University által működtetett Dongszan Alapítvány ösztöndíjasa.

2011-ben,a Hybrid Trio tagjaként fellépett az Athéni Jazzfesztiválon ,valamint a nemzetközi World Liszt Day program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem által delegált zenekar tagjaként vett részt a Bayreuth-i zenei fesztiválon. Szintén 2011-ben 1.helyezést (Meleg Tamás Quintet) és 2.helyezést (Ülkei-Pecze Quintet) ért el a Magyar Jazz Szövetség által rendezett combo versenyén.

2012-ben a László Attila vezette Senior Big Band dobosaként lépett fel a Művészetek Palotájában, amelyen a sztárvendég Miroslav Vitous volt. 2012 februárjában a Magyar Rádió által rendezett Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutató Versenyén 2. helyezett és különdíjas lett. Szintén ebben az évben csatlakozik Subicz Gábor (The Subtones) és Lantos Zoltán (Lantos Zoltán Opensource) zenekaraihoz.

2011 októberében, Fekete-Kovács Kornél meghívására csatlakozik a Modern Art Orchestrához.