MAO Jazztörténeti sorozat: MAO plays the music of Buddy Rich

Dátum2018-04-26

Kezdés20:00

HelyszínOpus Jazz Club

Buddy Rich amerikai jazz dobost és zenekarvezetőt méltán illetik ma is sokan a “világ legjobb dobosa” címmel, mind virtuozitásának, mind erejének, mind pedig gyorsaságának köszönhetően. Talán leghíresebb művei a Bernstein-féle West Side Story egy medley-jének szvit átirata nagyzenekarra, valamint a Chapter One Suite. Olyan legendákkal játszott együtt, mint Artie Shaw, Frank Sinatra, Thelonius Monk, Ella Fitzgerald vagy Louis Armstrong. A Jazztörténeti sorozatunkban már csak emiatt is helye volna ennek a koncertnek. A Modern Art Orchestra számára ezen túl azért is példa értékű a munkássága, mert – hasonlóan a MAO-hoz – az általa vezetett nagyzenekar is termékeny táptalaja volt több szárba szökkenő szóló karriernek. A mainstream big band hangzás itt sem egyetlen zeneszerző köré épül. Többen, jellemzően a jazz irodalom legnagyobbjai dolgoznak közösen a nagyzenekar hangzásán, valamint a zenekartagokként játszó hangszerelők, átdolgozók teszik páratlanul markánssá a repertoárt. A zenekarvezető Buddy Rich páratlan ízlése és személyisége pedig inkább a repertoár megválasztásában érvényesül.

A Modern Art Orchestra által összeállított koncertprogramban pontosan ezeket a dinamikus, karakteres, “harapós” darabokat mutatjuk be ezen az estén.

Bővebb infó: https://bmc.hu/programok/mao-plays-the-music-of-buddy-rich

Jegyek: http://bmc.jegy.hu/program/mao-jazztorteneti-sorozat-mao-plays-the-music-of-buddy-rich-90380

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Telefon: +36 1 216 7894