MAO Legendás albumok sorozat: Herbie Hancock – Speak Like a Child

Dátum2017-12-15

Kezdés21:00

HelyszínOpus Jazz Club

A MAO zenészeiből összeállított alkalmi szextett koncertjének címe Herbie Hancock 1968-ban megjelent albumára utal. A klasszikus Art Blakey jazz-szextett felálláson alapuló formációt (melyben a jazz trió mellett három fúvóshangszer kapott helyet) Hancock teljesen újraálmodta. Művében három, addig kevésbé exponált hangszer alkotja a fúvósszekciót: altfuvola, szárnykürt és basszusharsona. A hangszerelések és a kompozíciók egyaránt elmélyült, fanyar, kicsit sem harsány, sokkal inkább meditatív hangvétele teljesen újszerű volt a maga korában. Mindemellett témája is letisztult és szép: a Speak Like a Child című lemezzel Hancock a gyermeki lét tisztaságát, spontaneitását, játékosságát kelti zenei életre.

KÖZREMŰKÖDIK:
Fekete-Kovács Kornél – szárnykürt
Ávéd János – altfuvola
Barbinek Gábor – basszusharsona
Cseke Gábor – zongora
Soós Márton – nagybőgő
Csízi László – dob

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani.
Telefon: +36 1 216 7894