MAO Plays the Music of László Melis

Dátum2020-01-18

Kezdés19:30

Vége21:30

HelyszínBudapest Music Center

Cím1093 Budapest, Mátyás u. 8.

KÖZREMŰKÖDIK:
Col Legno – zeneszerző
Modern Art Orchestra
Fekete-Kovács Kornél – művészeti vezető

Melis László 2014-ben kezdte el írni kifejezetten a MAO számára komponált művét, de végül sosem nem fejezte be. A szerzemény a Pepin bácsi meséi címet viseli, melynek egyetlen teljes tételét már játszotta a zenekar a 2015-ös amerikai turnéján. Ezt a művet a zenekar művészeti vezetője és a darab szólistája Fekete-Kovács Kornél kibővíti és befejezi a Modern Art Orchestra számára. Ezzel és több szerzeménytöredékkel tisztelgünk Melis László emléke előtt az Átlátszó Hang Fesztivál keretei belül.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként Col Legno darabja lesz hallható a zenekar előadásában.

Az akadémia keretei között az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatja be a Modern Art Orchestra, akitől eddig még nem játszottak darabot. A zenekar felhívására számos kitűnő munka érkezett, közülük választott a MAO kurátori kara 9 jelentkezőt. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is vannak, ahol betekintést engednek a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba. Az ezzel kapcsolatos friss információk a zenekar Facebook oldalán találhatók.