MAO plays the music of Edina Mókus Szirtes feat. Szirtes Quintet

Dátum2019-05-26

Kezdés19:30

Vége21:00

HelyszínBudapest Music Center (BMC)

Cím1093 Budapest, Mátyás u. 8.

✭✭ Music à la Pangea – lemezbemutató ✭✭

Közreműködik:
Szirtes Edina Mókus
Szirtes Quintet
Modern Art Orchestra
Vezényel: Fekete-Kovács Kornél

Új, eddig még sosem hallott zenei anyagot mutat be ez a sok kiváló művész ezen az estén.
“A Music à la Pangea népi ihletettségű kompozíció, melyben a jazz és a world music arányosan él egymással karöltve. A big band hangzás és az autentikus zenei hagyományok (különösen a balkán és magyar) ötvözésére tett kísérlet, melyet átjár az improvizáció és a szabadság.
Manapság követhetetlenül sok részre, műfajra szakadtunk, pedig valaha egy “kontinens” voltunk. A több tételes mű zenei egységet elevenít meg, ősi szétválaszthatatlanságot tükröz. Lelkülete, mondanivalója hazánkból származik, de nem zárja ki a zenei eklektikát.
A darabok születését a környező népek zenéje inspirálta. A balkán zene asszimmetrikus lüktetése, a dallamok, a virtuozitás, dallamvezetés és ennek izgalmas találkozása a fúvós zenekar MAO által képviselt felállásával. József Attila Egyedül című versének megzenésítése énekhangra és big band-re valódi újdonság.
Mindenképpen kihívás ez egy alkotó számára, olyan kivételes alkalom, ahol újabb hangzás születhet. Erre nem sok példa van. Hozzám, mint szerzőhöz és ehhez a kísérlethez társulnak olyan kiváló szólisták, mint a Szirtes Quintet zenészei, Cserta Balázs tárogatóművész és Fekete-Kovács Kornél, a MAO alapítója és vezetője.” – mondja a szerző.