Modern Art Orchestra

Koncertek Szeptemberben

Art Of Virus #2 / Szabó Dániel Szerzői Estje
2021. szeptember 12.
19:30
Budapest Music Center

A Modern Art Orchestra az elkövetkező idényben kitüntetett figyelmet szentel az Art Of Virus elnevezésű zenei kezdeményezésnek. A Fekete-Kovács Kornél által elindított, mostanra már a világ 43 országába eljutott dallam eredeti kilenc hangja a vírus kezdeti alakját jelképezi. Ebből a magból tíz zeneszerző létrehozta azt a tíz ágat, mely egy vírushoz hasonló viselkedést mutatva terjedt el a Földön. A közreműködő komponisták egymás után bővítik a hozzájuk eljutott dallamot, ami így mutációkon megy keresztül. A 2020. május 1-jén útjára indított projekt kezdeti célja az volt, hogy a korlátozások feloldása után hagyományos módon szólaltassák meg a gigászi virtuális művet. A 2021/22-es idényben a közönség élőben is megismerkedhet az AOV szerzőinek munkáival.

A két részből álló koncert első felvonása alatt Mike Garson, David Liebman és Rick Margitza Art Of Virus folyamatában keletkezett műveivel ismerkedhet meg a közönség. A két világhírű szaxofonos-zeneszerző a “vírus” 2-es ágának komponálásában vett részt, amit Mike Garson zongorista indított útjára a Fekete-Kovács Kornél által létrehozott “dallam-infekció” nyomán. Valamennyi ág rendelkezik egy mentorral, aki részt vesz a koordinációban és a művészi munkában. A 2-es ág mentora a jelenleg Los Angelesben élő, nemzetközi elismertséggel rendelkező Szabó Dániel zongorista, akinek szerzői anyagát a koncert második felvonásában hallgathatjuk meg.

jegyvásárlás: Jegyvásárlás

LEGENDÁS ALBUMOK - Ella Fitzgerald & Louis Armstrong: Ella & Louis
2021. szeptember 14.
20:00
Budapest Music Center

A legendás Ella and Louis album a címben foglalt két nagy formátumú jazz-muzsikus, Ella Fitzgerald ás Louis Armstrong közös lemeze, akik mellett a nem kevésbé jelentős formáció, az Oscar Peterson Quartet játszott. Az 1956-ban napvilágot látott albumot Ella és Louis részéről két másik közös lemez követte 1957-ben és ’59-ben. Az album létrejötte Norman Granz producernek, a Verve kiadó alapítójának köszönhető, aki tizenegy lassú és középtempójú balladát választott ki Ella és Louis számára. A lemezmegjelenés idején mindkét művész pályája csúcsán volt, Armstrong dús és érces baritonja varázslatosan keveredett Ella lenyűgözően selymes tónusaival.

Az album kiemelkedő motívumai közé tartozik Irving Berlin Cheek to Cheek és Isn't This a Lovely Day című sztenderdjeinek előadása, de legalább ilyen felejthetetlen a Gerswing szerzőpáros által jegyzett They Can't Take That Away from Me című ballada is. Szelíd és őszinte lemez, ami most a Modern Art Orchestra kamarakiadásában hallható. Ella Fitzgeraldot ezúttal Pocsai Krisztina testesíti meg hangjával, Louis Armstrongot pedig Fekete-Kovács Kornél, Bukovinszki Balázs, Korb Attila és Subicz Gábor idézi meg. A ritmusszekcióban Cseke Gábor (zongora), Bögöthy Ádám (nagybőgő) és Csízi László (dob) foglal majd helyet.

jegyvásárlás: Jegyvásárlás

2021. szeptember 17. 19:30
Von Bartók bis Bartók - Bartóktól Bartókig
MÜPA
Bartók 15 magyar parasztdal – vendégszólisták: Tony Lakatos, Szirtes Edina Mókus, Lukács Miklós, Gőz László
Jegyvásárlás

2021. szeptember 18. 20:00
Sacred Music
Budai Református Egyházközség, Szilágyi Dezső téri templomában

2021. szeptember 25. 19:30
LEGENDÁS ALBUMOK – Chick Korea: Return to forever
Budapesti Borfesztivál – Budai Vár
Jegyvásárlás