A VELÜNK ÉLŐ ÖRÖKSÉG 1. - FÖLSZÁLLOTT A PÁVA - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt, közreműködnek: Pocsai Kriszta, Kodály Kórus Debrecen 2023 MárciusMárc 01 19:00VESZPRÉM, HUNGARY
Tickets
hangvilla.jegy.hu/program/modern-art-orchestra-folszallott-a-pava-tisztelges-kodaly-zoltan-elott-143553/932219
Public Anyone on or off Facebook
A Velünk Élő Örökség – A Modern Art Orchestra kétnapos fesztiválja a veszprémi Hangvillában
A Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt című koncertprogramban az egyik legmeghatározóbb magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, Kodály Zoltán életműve és szellemisége előtt tiszteleg a Modern Art Orchestra és a debreceni Kodály Kórus.
A Kodály-program repertoárját válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek kifejezetten ebbe a műsorba komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a zenekar művészeti vezetője. A koncert felrajzolja a teljes életmű keresztmetszetét: a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-műveket a debreceni Kodály Kórus interpretálja. Az instrumentális kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A műsorban megszólaló Kodály-versemegzenésítések és -népdalszvitek mellett a mai zene nyelvén szólalnak meg a MAO komponistái: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Fekete-Kovács Kornél és Subicz Gábor művei. Az eredeti kórusművek megszólaltatása mellett az újonnan keletkezett darabokban is kiemelt szerepet kap az énekkari hangzás. A zenekar vendégszólistájaként a hazai jazz egyik legkiemelkedőbb énekesnője, Pocsai Kriszta működik közre. A feledhetetlen élményt ígérő produkcióban a 60 fős Kodály Kórus és a Modern Art Orchestra 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és kortárs szerzők műveit egymás mellett.
Közreműködik:
Pocsai Kriszta - szólóének
Kodály Kórus Debrecen
A 19 tagú Modern Art Orchestra
(művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél)
//
Jegyár: 2.900 Ft
Amennyiben a Modern Art Orchestra március 1-i és 2-i koncertjeire egy időben vásárol jegyet, úgy mindkét jegy árából 450 Ft kedvezményt biztosítunk mind személyes, mind online jegyvásárlás során.
Importálás Google Naptárból

Helyszín

HANGVILLA, VESZPRÉM, HUNGARY

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org