Átlátszó Hang 2023 | Hogyan születik a zene? – A CEPI nyílt műhelye 2023 JanuárJan 08 14:00 - 23 JanuárJan 08 18:00Budapest, Hungary
Public Anyone on or off Facebook
A CEPI (Centre Européen Pour l’Improvisation – Európai Improvizációs Központ) kísérleti műhely, tagjai a kollektív intelligencia fejlesztésén dolgoznak. A koncertgyakorlat minden elemét górcső alá veszik, és új utakat keresve, a hallgatók személyes megszólítását helyezik a performansz középpontjába.
A jelenleg ifj. Kurtág György elnöksége alatt álló CEPI-t Barre Phillips és Enrico Fagnoni alapította. Eredeti céljuk az volt, hogy Puget-Ville-ben egy kutatóközpontot hozzanak létre mindazok számára, akik az élet minden területén elő tudják mozdítani az improvizáció ügyét. A CEPI azonban fokozatosan felhagyott egy épület megszerzésének gondolatával: az európai találkozókat szervező, nomád központ teljes egészében a tartalomra összpontosít. Sőt, ez a „hajléktalanság” a karantén utáni kapcsolatteremtés terét vetíti előre a művészek és művészetek között.
Nem a képzés, nem a kollokvium, nem a workshop, hanem mindenekelőtt a találkozás és a kísérletezés feltételeit teremti meg a CEPI azáltal, hogy ösztönzi az eszmecserét, mind elméleti szinten, mind a tapasztalatok megosztásában és az irányított javaslatokban, amelyek a jelenlévő művészeket arra késztetik, hogy mélyebben felfedezzék egy másik művész megközelítését vagy kérdésfeltevését. Az éves találkozók sora 2016-ban indult, az aktív résztvevők száma azóta 100 fölé nőtt. A CEPI ezúttal a BMC-t választotta következő találkozójának színhelyéül, amelyen számos magyar zenész mellett a Zeneakadémia zeneszerzés tanszékének több hallgatója is részt vesz.
KÖZREMŰKÖDIK:
Művésztanárok:
ifj. Kurtág György
Laurent Charles
Jean-Charles François
Yves Favier
Reinhard Gagel
Karen Schlimp
Emmanuelle Pépin
Kristin Guttenberg
Fekete-Kovács Kornél
Bali János
A Modern Art Orchestra tagjai:
Ávéd János - tenorszaxofon, fuvola, klarinét
Bacsó Kristóf - szopránszaxofon, altszaxofon, klarinét, fuvola
Subicz Gábor - trombita, szárnykürt
Barcza Horváth József - nagybőgő, basszusgitár
Komjáti Áron - gitár
A LFZE elektronikus zenei médiaművészet szakirányának hallgatói
dr. Szigetvári Andrea, egyetemi docens
A koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációköteles.
//
The CEPI (Centre Européen pour l'Improvisation – European Improvisation Centre) is an experimental workshop, whose members work on the development of collective intelligence. They look at all elements of concert practice and, in search of new ways, they put the personal address of the listener at the heart of performance.
The CEPI was founded by Barre Phillips and Enrico Fagnoni. Their original goal was to create a research centre in Puget-Ville for those who could advance the cause of improvisation in all walks of life. However, CEPI has gradually abandoned the idea of acquiring a building: the nomadic centre organises European meetings and is entirely focused on content. Moreover, this "homelessness" foreshadows a post-quarantine space for networking between artists and arts.
It is not training, not a colloquium, not a workshop, but above all the conditions for encounter and experimentation that CEPI creates by encouraging the exchange of ideas, both theoretically and in terms of sharing experiences and guided proposals that lead the artists to explore more deeply another artist's approach or questions. The series of annual meetings started in 2016 and the number of active participants has since grown to over 100. This time, CEPI has chosen the BMC as the venue for its next meeting, featuring several Hungarian musicians and students from the composition department of the Liszt Academy in Budapest.
FEATURING:
Artist professors:
György Kurtág Jr.
Laurent Charles
Jean-Charles François
Yves Favier
Reinhard Gagel
Karen Schlimp
Emmanuelle Pépin
Kristin Guttenberg
Kornél Fekete-Kovács
János Bali
Members of Modern Art Orchestra:
János Ávéd - tenor saxophone, flute, clarinet
Kristóf Bacsó - soprano saxophone, alto saxophone, clarinet, flute
Gábor Subicz - trumpet, flugelhorn
József Barcza Horváth - double bass, bass guitar
Áron Komjáti - guitar
Students of the Electronic Music Media specialization at Liszt Ferenc Academy of Music in Budapest
Andrea Szigetvári, docent
Free entry, but registration is mandatory.
Importálás Google Naptárból

Helyszín

KOBUCI KERT, Budapest, Hungary

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org