FÖLSZÁLLOTT A PÁVA - A TRIBUTE TO ZOLTÁN KODÁLY MAO ÉS KODÁLY KÓRUS DEBRECEN FEAT. POCSAI KRISZTA - PANORAMA CLASSICAL 2022 AugusztusAug 19 20:00Budapest, Hungary
A koncert a Budapest Music Center szervezésében valósul meg, a Szent István Napok Panoráma Classical programjában.
Augusztus 19-én egész nap találkozhatnak a MAO-val az érdeklődők.
A nap zárókoncertje:
Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály
közreműködik a
Modern Art Orchestra
feat. Pocsai Kriszta
és a
Kodály Kórus Debrecen:
Az esti koncerten a MAO 2022 februárjában debütált, nagyszabású “Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály című koncertjét hallgathatja meg a közönség a debreceni Kodály-kórus és a nagyzenekar előadásában.
A Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály a zenekar magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második része. A repertoárt válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek ebbe a műsorba komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél. A teljes életmű keresztmetszetét rajzolja fel a koncert a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól, a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-művek a debreceni Kodály Kórus interpretációjában lesznek hallhatók. Az instrumentális kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A zenekar vendégszólistájaként Pocsai Kriszta énekel a produkcióban.
Fekete-Kovács Kornél és zeneszerző társai - Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, és Subicz Gábor - gyerekkoruktól hozzák magukkal a karéneklés és a népdalok szeretetét. A Modern Art Orchestra tagjai a koncerthez írt kompozícióikban visszanyúltak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokhoz, így hajtanak főt zeneszerzői, és népdalkutatói tevékenysége előtt.
A feledhetetlen élményt ígérő produkcióban a debreceni Kodály Kórus és a MAO 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és a kortárs szerzők műveit egymás mellett.
Importálás Google Naptárból

Helyszín

KOBUCI KERT, Budapest, Hungary

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org