Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt Jazz és a Bor Fesztiválja Balatonboglár - MAO VEB2023 koncertek 2023 JúliusJúl 15 20:00
Fölszállott a Páva – Tisztelgés Kodály Zoltán előtt Balatonbogláron
közreműködnek:
Pocsai Kriszta - szólóének
Kodály Kórus Debrecen
A 19 tagú Modern Art Orchestra
művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

A szünetben közös népdaléneklés a közönséggel!!!
A Modern Art Orchestra az egyik legkiemelkedőbb koncertjét hozza el Balatonboglárra, a Bor és Jazz Fesztiváljára a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 Programsorozatban!
A MAO 2005-ös alapítása óta a műfaji határok átértékelésének szenteli figyelmét, missziójának tekintve a magyar zenei hagyomány értő kifejezését és továbbörökítését. A Fölszállott a Páva – Tisztelgés Kodály Zoltán elótt a MAO magyar zeneszerző legendáknak szentelt sorozatának második része. Elsőként Bartók Tizenöt Magyar Parasztdal-át dolgozta fel a nagyzenekar, amelynek premierjét Artisjus-díjjal jutalmazták. A balatonboglári közönség 2021-ben hallotta ezt a koncertet. A sorozat második előadásával az egyik legmeghatározóbb magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, Kodály Zoltán életműve és szellemisége előtt tiszteleg a Modern Art Orchestra és a debreceni Kodály Kórus.
A nagyszabású koncertprogram repertoárját válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek kifejezetten ebbe a műsorba komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a zenekar művészeti vezetője. A koncert felrajzolja a teljes életmű keresztmetszetét: a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-műveket a debreceni Kodály Kórus interpretálja. Az instrumentális kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A műsorban elhangzó Kodály-versemegzenésítések és -népdalszvitek mellett a mai zene nyelvén szólalnak meg a MAO komponistái: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Fekete-Kovács Kornél és Subicz Gábor művei. Az eredeti kórusművek mellett az újonnan keletkezett darabokban is kiemelt szerepet kap az énekkari hangzás. A zenekar vendégszólistájaként a hazai jazz egyik legkiemelkedőbb énekesnője, Pocsai Kriszta működik közre. A feledhetetlen élményt ígérő produkcióban a 40 fős Kodály Kórus és a Modern Art Orchestra 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és kortárs szerzők műveit egymás mellett.
Fölszállott a Páva - Tisztelgés Kodály Zoltán előtt
A VEB2023 programsorozatban megvalósuló koncert.
Importálás Google Naptárból
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org