Ligeti 100 est - ActiCity, Veszprém, VEB2023 2023 DecemberDec 05 19:00
LIGETI 100
Ezen az estén határokat nem ismerő jazz-művészek veszik kezükbe és formálják tovább Ligeti örökségét. A Budapest Music Center által 2023 tavaszán impozánsan megtisztelt életmű most Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában is odafordul a zeneszerető közösségekhez. Az est során átírjuk a koncerttermek megszokott rendjét, szokatlan játékra invitálva a fényt, a teret, a zene energiáját és ezzel együtt a közönséget.
Az első szettben a Concerto Budapest égisze alatt működő Ligeti Ensemble zenészei és a Lukács Miklós Cimbiózis tesz tanúságot arról, hogy a magyar zeneszerző munkásságának ihlető ereje a kortárs jazzben is a mai napig jelen van. Az este második felében a Modern Art Orchestra folytatja a 19-20. századi magyar zene felfedezését és kreatív újjáteremtését: Liszt-, Bartók- és Kodály-produkciójuk után a zenekar szólistái – akik maguk is zeneszerzők – ezúttal Ligeti darabjaira reflektáló kompozíciókkal készülnek. A művészek fiktív értelmezés keretében mutatják be, hogy a zeneszerző emigráció előtti és utáni kompozíciói nem állnak kizárólagos viszonyban egymással, sőt egymásba olthatók.
Veszprém 2019 óta az UNESCO Zene Városa cím birtokosaiként is rengeteg energiát fektet abba, hogy a városban - elsősorban a tanulás, a zenei nevelés révén - még inkább meglegyen a nyitottság a kuriózumok és a minőségi élő zene csúcsteljesítményei iránt. Abban bízunk, hogy ezen az estén Ligeti öröksége a kortárs komolyzene és a jazz találkozásának ünnepeként ízlésformáló erővel, a jövő kortárs zenei formáit is Veszprémbe szólítva fordul oda egy valóban befogadó közönséghez.
Importálás Google Naptárból
  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org