Modern Art Orchestra plays the music of OLÁH TZUMO ÁRPÁD 2023 FebruárFebr 23 20:00Mátyás u. 8., Budapest
Tickets
bmc.jegy.hu/program/david-es-goliat-modern-art-orchestra-plays-the-music-of-tzumo-arpad-142494/915338
Public Anyone on or off Facebook
KÖZREMŰKÖDIK:
Oláh Tzumo Árpád - zongora
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve. A komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.
Oláh Tzumo Árpád a Thelonious Monkról elnevezett mesteriskolában Herbie Hancock, Wayne Shorter és mások keze alatt teljesedett ki. Itthon szólózongorán, a SoLaTi funky együttesben, népzenei feldolgozásokkal és a maga vezette zenekar élén aratott sikereket. Legutóbbi, Pat Metheny-szerzeményekből kiadott trióalbuma (Tzumo Plays Pat) a szerző elismerését is kiérdemelte.
„Nagy öröm, hogy a 2023-as évadban meghívást kaptam egy teljes önálló műsor bemutatására a Modern Art Orchestrával, Fekete-Kovács Kornél vezetésével, így zseniális muzsikusokkal játszhatom el az első big band kompozícióimat, amelyeket az elmúlt években írtam. A Dávid és Góliát című, háromtételes big band jazz kompozíció a MÜPA tizenötödik évada alkalmából meghirdetett zeneműpályázaton nagyzenekari kategóriában díjazásban részesült.
További öt önálló, új kompozícióm született; az Alone Opus háromtételes kortárs darab, amit a zenekar számára írtam, és elhangzik még az Odett songs, illetve a Jackie O’ Odett. Utóbbi egy funky lüktetésű szám, amit a magyar származású Orszánszky Miklósnak, a Syrius együttes alapítójának dedikáltam.
Nagyon várom, hogy elkezdjük a munkát, és mindenkit szeretettel várunk!”
Oláh Tzumo Árpád
EN
FEATURING:
Árpád Oláh Tzumo - piano
Modern Art Orchestra
Artistic director: Kornél Fekete-Kovács
In the season of 2022/23, Modern Art Orchestra presents excellent Hungarian composers to the audience of Opus Jazz Club. In their series of six concerts, they invite composers who experiment with orchestral sound and look for new ways of expression. They will also be the soloists of the concerts, presenting their new works. The artistic director, Kornél Fekete-Kovács and all the musicians in the outstanding MAO treat music with an attitude that transcends borders of genres. Musical creativity and free expression of musical thought takes the centre in their playing and compositions. During this season, they work with autonomous creative minds of modern Hungarian music, whose way of thinking falls close to theirs.
Importálás Google Naptárból

Helyszín

Opus Jazz Club, Mátyás u. 8., Budapest

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org