Modern Art Orchestra - Soundtracks feat. Dés László 2023 NovemberNov 29 20:00Mátyás u. 8., Budapest
Modern Art Orchestra - Soundtracks
Közreműködnek: MAO feat. Dés László
A Modern Art Orchestra fennállása óta sokszor járult hozzá magyar filmek és színházi előadások hangsávjához, kísérőzenéjéhez, Dés Lászlóval pedig balettzenét is alkottak. A zenekar több neves tagja zeneszerzőként is maradandót hozott létre a műfajban.
A MAO ezúttal az „alkalmazott zeneszerzés” skatulyába rakott műveket gyűjti csokorba, mert ezek bizony a maguk lábán is megállnak, nyilvánvaló, hogy érdemes őket koncerten is felidézni. A zenekar online albumai között például negyedik éve ott szerepel a Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című film eredeti zenéje, Subicz Gábor munkája. Ő hangszerelte az Ópiumkeringő című, Karádyt megidéző előadás zenéjét is. Bacsó Kristóf ugyancsak több sikeres filmet jegyez eredeti zeneszerzőként: Pacskovszky József rendező a Duna Televízónak készített Herczeg Ferenc feldolgozásokat, ezek közül a Majdnem menyasszony idén, a Kék Róka tavaly került képernyőre. Bacsó a 2017-ben készült Pacskovszky rendezte mozifilmnek, a Tökéletes gyilkos-nak is zeneszerzője volt, ebből is felhangzik egy áthangszerelt téma ezen az estén, és új felfogásban hallhatjuk tőle édesapja, Bacsó Péter utolsó nagyjátékfilmjének, a Majdnem szűz-nek is egyik témáját.
A balett műfajában önálló előadást is létrehozott a zenekar: 2017-ben az Erkelben bemutatott A vágy villamosa című darabot, melynek zeneszerzője Dés László, koreográfusa Venekei Marianna volt. Ennek az előadásnak a zenéjéből most szvitet állítottak össze, ez adja a színházi- és filmzenei est gerincét. Dés, a színház- és filmtörténetben megkerülhetetlen dalszerző néhány népszerű szerzeményét ugyancsak erre a koncertre készülő, új hangszerelésekben hallhatjuk, a zenekar állandó tagjainak munkájaként. Számíthatunk egyebek között Fekete-Kovács Kornél egy Dimenzió feldolgozására és a felejthetetlen Nagy utazás főtémájára, amelynek Bacsó Kristóf ad új megjelenési formát. Dés László szaxofonszólistaként is közreműködni fog.
Importálás Google Naptárból

Helyszín

Opus Jazz Club, Mátyás u. 8., Budapest

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Hozzászólások

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Ma stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org