Modern Art Orchestra

Őszi Koncertjeink

2021. OKTÓBER 12.
MAO PLAYS BARTÓK – 15 Peasant Songs
MOSZKVA
https://zaryad.../modern-art-...

2021. OKTÓBER 14.
MAO PLAYS BARTÓK – 15 Peasant Songs
SZENTPÉTERVÁR
https://capella-spb.ru...modern-art-...

LEGENDÁS ALUMOK – Herbie Hancock: Takin' Off
2021. OKTÓBER 26.
BMC – OPUS JAZZ CLUB

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában.
z 1962-ben, a Blue Note Records gondozásában napvilágot látott lemez Herbie Hancock első albuma, melyet zenekarvezetőként vett fel. A Takin’ Off a hard bop stílus iskolapéldájaként vonult be a jazztörténet enciklopédiáiba és kikövezte azt az utat, melyen haladva a zongoristalegenda aztán tovább és tovább tágította a zene határait. A zenekar pazar összeállítása, Hancock karakterisztikus kompozíciói és a tőle megszokott, unortodox harmóniai és formai megközelítés megkerülhetetlenül a Legendás Albumok sorozat udvarába emelik a Takin’ Off lemezanyagát.

jegyvásárlás: Jegyvásárlás

REBEKKA BACKEN & MODERN ART ORCHESTRA
2021. NOVEMBER 2.
MÜPA, BUDAPEST

Kétféle arcát is megmutatja ezen az estén a norvég énekesnők kiemelkedően sikeres generációjának talán legnagyobb hatású képviselője, Rebekka Bakken. Egyrészt azt, amelyiket a Tom Waits-számok újraértelmezéseit tartalmazó Little Drop of Poison című albumon ismerhettünk meg - itt a nagy kreativitást igénylő művészi feladatok megvalósításakor különösen elemében lévő Modern Art Orchestra kíséri majd -, másrészt a legutóbbi, Things You Leave Behind című lemezén megszólaló, a bluesra fogékony díváét.

jegyvásárlás: Jegyvásárlás

2021. NOVEMBER 7.
Modern Art Orchestra ART OF VIRUS project feat. Dániel Hofecker
BUDAPEST MUSIC CENTER

LEGENDÁS ALBUMOK - DIZZY GILLESPIE: SONNY SIDE UP
2021. NOVEMBER 9.
BMC – OPUS JAZZ CLUB

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A Sonny Side Up egy bravúrosan jól strukturált és kerek lemezanyag, mely felfűtött hangulata ellenére könnyed és elegáns tudott maradni, s amelyen a trombitás legenda Gillespie hangszeres játéka mellett éneklését is bemutatja a lemezzel kis híján azonos című On The Sunny Side Of The Street című dalban. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

jegyvásárlás: Jegyvásárlás

2021. NOVEMBER 19.
MAO CREATIVE CREW – ifjúsági koncert
Szent László Gimnázium, Baja

ÓPIUMKREINGŐ – Jazz-story Karády Katalinról
2021. NOVEMBER 27.
MOM KULT KÖZPONT

Ez az este nem csak koncert, hanem színház is, és nem csupán színház, hanem koncert is. Ezért az Ópiumkeringő nem monodráma zenével, hanem egy sokszereplős színdarab, amelyben a Karádyt alakító Pataki Szilvia partnerei a hangszeres muzsikusok.
Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette. Lengyel Ferenc színdarabja egy döbbenetes erejű Rómeó és Júlia történet sikerről, hűségről, emberségről, hazáról és mindenek fölött szerelemről – röviden: az életünkről. Az előadásban a leghíresebb Karády-slágereket az európai hírű Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatjuk úgy, mint soha korábban Magyarországon!

Karády Katalin: Pataki Szilvia
Hangszerelte: Subicz Gábor
Vezényel: Fekete-Kovács Kornél
Író-rendező: Lengyel Ferenc

jegyvásárlás: Jegyvásárlás