Karácsonyi Napló

Nagyzenekari ünnepi koncert online
en | hu

Hogyan hangolódunk a karácsonyra? Miként kerülünk a felnőtt zsörtölődéseinken túlra, hogyan kel életre bennünk az ünnepi készülődés közepette a varázslatban, a csodában, az angyalok érkezésében való gyermeki hit? A Karácsonyi Napló egy felnőtt önreflexív sétája az ünnep időszakában saját gyermekkori emlékei, valamint a jelenben megfigyelt érzetei, érzelmei és gondolatai között monológ és zene formájában. Ahol a verbális kifejezhetőség elfogy, ott a zene nyelve veszi át a stafétát, mindvégig fenntartva egyfajta érzékeny egyensúlyt, amelynek hatására a hallgatóság a résztvevőkkel együtt érkezhet meg gondolati és intuitív síkon egyaránt az ünnep hangulatába. A közösségi élmény egyben mély belső utazássá is válhat: a néző számára adott a lehetőség, hogy megvizsgálja saját viszonyulását a karácsonyhoz.

Karácsonyi Napló
2020. december 19.
19:30 – 22.00
Koncertközvetítés a Budapest Music Centerből
(jegyhez kötött, nem listázott YouTube URL)

A Modern Art Orchestra december 19-ei koncertje az első előadás a nagyzenekar online közvetítéseinek sorában. A BMC-ből sugárzott műsor középpontjában az ünnep áll. A Karácsonyi Napló egy különleges összművészeti alkotás, melyben a zene, az irodalom és a színház találkozik.

Fekete-Kovács Kornél kompozícióihoz Hegyi György novellája kapcsolódik, melynek szövegét Lengyel Ferenc kelti életre. Töltsük együtt az ünnepeket a meghittség és a minőségi kultúra jegyében!