Fölszállott a Páva – a Tribute to Zoltán Kodály

Fölszállott a Páva – a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik a Modern Art Orchestra. A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második részét – a 2018-ban bemutatott Bartók 15 Magyar Parasztdal után – Kodály Zoltánnak szenteli. A repertoárt válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek ez alkalomra komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője. A teljes életmű keresztmetszetét rajzolja fel a koncert a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól, a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-művek egy meghívott énekkar interpretációjában hallhatók minden alkalommal. Az instrumentális kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A zenekar vendégszólistájaként Pocsai Krisztina is énekel a produkcióban.

Fekete-Kovács Kornél és zeneszerző társai – Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, és Subicz Gábor – gyerekkoruktól hozzák magukkal a karéneklés és a népdalok szeretetét. A Modern Art Orchestra tagjai a koncerthez írt kompozícióikban visszanyúltak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokhoz, így hajtanak főt zeneszerzői, és népdalkutatói tevékenysége előtt.

A nemzetközi hírű, Artisjus-díjas Modern Art Orchestra innovatív zenei repertoárjával, állandó meglepetéseket tartogató koncertjeivel befogadhatóvá teszi a kortárs muzsikát, és műfajhatárok nélkül törekszik a minőségi hangszeres élő zene megszerettetésére.

Az énekkar és a MAO 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és a kortárs szerzők műveit egymás mellett.
A koncert premierjére 2022. 02. 03-án a Pesti Vigadóban került sor a Nemzeti Énekkar részvételével.